English to English language

Welkom

Mijn naam is Onno Leeraar, geboren 15 oktober 1962 te Oude Pekela. 

Al enige tijd ben ik geļnteresseerd in wie mijn voorouders waren. In het verleden ben ik wel eens gebeld door iemand, die een stamboomonderzoek deed naar de familienaam Leeraar. Deze moest ik doorverwijzen naar mijn vader. Ook is begin 1997 een brief ontvangen van iemand uit Denemarken die op zoek was naar informatie over zijn voorouders met de naam Leeraar. Aan de hand van de CD-foon heb ik hem nog aan een aantal adressen geholpen.

Via internet kwam ik erachter dat er gegevens te verkrijgen zijn. Na wat rond gekeken te hebben had ik een en ander via Genlias, Ancestry en de Mormonendatabank verzameld. Deze gegevens heb ik ingevoerd in het gratis te downloaden  programma "Aldfaer". Vervolgens ben ik in de Groninger Archieven verder aan de slag gegaan.
Vanaf dat moment is de verslaving ingetreden. Veel zoeken heeft uiteindelijk deze website opgeleverd. In eerste instantie heb ik me eerst toegelegd op de familienaam Leeraar in de provincie Groningen. Momenteel ben ik bezig met het onderzoeken van de andere tak. De eerste resultaten hiervan kun je aantreffen onder de Joodse tak.

Als je na het bekijken van de gegevens tot de conclusie komt dat er nog iets ontbreekt, laat mij dat even weten.  Ik probeer alle informatie op juistheid te beoordelen, maar er is altijd een mogelijkheid, dat sommige feiten niet (geheel) kloppen.
Aanvullingen, wijzigingen en overige reacties kun je via email: o.leeraar@hccnet.nl doorgeven.

© 08-2004 Laatste update: 1 januari 2024